Teresa Saborit. Escriptora. Fundadora i dinamitzadora de VullEscriure.Cat

   
     La Llibreta Vermella
Tap To Call

Booktour – Parada 13: Teresa Creus

booktour_13-els_llops_ja_no_viuen_als_boscos-premi_7_lletres-teresa_saborit-teresa_creus

 

Penúltima parada del booktour d’«Els llops ja no viuen als boscos»! La Teresa Creus ha publicat al seu perfil de facebook la ressenya sobre «Peresa», el sisè relat del llibre:

«La meva participació a la lectura de “Els llops ja no viuen als boscos” m’ha donat l’oportunitat de posar-me de nou al tema la literatura infantil i reflexionar sobre què vol dir comprendre un text (…). L’angoixa de tota la primera part es transmet a qui està llegint ja que té tota la tècnica literària per aconseguir-ho: (…) descripció de totes les pors de l’infant en relació a ell mateix, a la seva situació familiar i als companys de l’escola … et va pujant una bola al coll! (…) El final és tan dur com el conte. L’autora dóna veu als infants que no la tenen de tan aplanats com viuen. Aquesta veu hauria d’arribar als nens i nenes i els hauria d’impactar per com és de potent (…). Em sembla interessant posar els infants davant la crua realitat que han de viure molts altres nens i nenes. No tothom estarà d’acord amb aquesta idea. A mi sempre m’ha agradat la Caputxeta Vermella en versió original. Sabem que els contes són maneres d’allunyar-se d’un problema per tal d’analitzar-lo més fredament i sense implicació personal (…). Aquesta narració, però, no la podríem posar mai al nivell de la Caputxeta. Es tracta del clam directe de l’infant, de la denúncia de la seva situació social per la descripció directa dels fets i en boca del protagonista. L’anàlisi a fer no és indirecta, sinó directa i real. Analitzem allò que la criatura viu i explica en primera persona. No és cap metàfora. Va directa a la ment, a la raó que ha de sortir entre les emocions i els sentiments (…). Si en podem parlar haurem de veure com la societat ha de sortir a l’ajuda de situacions com aquestes, com cal intervenir per ajudar i sobretot hem de parlar de drets dels infants. I veurem com llegir ens fa comprendre millor el món en què vivim i ens porta a actituds personals per a millorar la societat. Si ho mirem bé i podem arribar a compartir allò que la lectura ens provoca, ens adonarem que no som les mateixes persones que abans de llegir aquest petit text, que estem amb més bona disposició per entendre i denunciar les situacions que afectin als drets dels infants com a persones.»

Moltes gràcies per les teves paraules, Teresa! Visiteu el seu perfil de facebook per llegir la ressenya completa: https://www.facebook.com/teresa.creussola.7/posts/10210452563821741 ;)

Última parada, dimecres de la setmana que ve al blog d’en José Luis Guerrero. Feu clic aquí per veure l’itinerari complet del booktour

Comparteix-ho a les xarxes socials!
  •  
  •  
  •  
  •  
 
Llibre-Els_llops_ja_no_viuen_als_boscos-Teresa_Saborit Llibre-200_muses-Teresa_Saborit
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies per tal que vosté gaudeixi d'una millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per l'acceptació de les mencionades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, faci clic en l'enllaç per més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies