Fi tallers hivern VullEscriure – 1) Vitamines d’escriptura (essencials)

20170330-Fi_tallers_hivern_creacio_literaria_escriptura_VullEscriure-Barcelona-vitamines_escriptura_essencials-mecanismes_basics_relat

 

Arriba la primavera i amb ella s’acaben els tallers presencials de VullEscriure que he conduït a la Casa Elizalde de Barcelona aquest hivern: us trobaré a faltar, escriptors!

El primer dels tallers ha estat un de la sèrie «Vitamines d’escriptura» al que hem anomenat «Crea la teva història, mecanismes bàsics del relat (Nivell bàsic)»:

«Ets un apassionat de la lectura, però mai no t’has atrevit a escriure? T’agradaria aprendre a enfilar paraules, però et fa pànic la pàgina en blanc? Porta les lletres al nostre taller: donarem vitamines a les teves paraules per despertar les històries que portes dins! Coneixerem els elements essencials que ha de tenir una història i escriurem (escriurem des del primer dia!) perquè escriure és l’única manera d’aprendre a escriure.»

Durant 10 sessions hem après a destil·lar idees i a convertir-les en llavors d’històries, a crear conflictes atraients, a definir personatges plens d’humanitat, a trobar el millor narrador per cada relat i a buscar el tema ocult darrere de les històries que volíem explicar. Floren, Isis, Laura, Sam, Josep Francesc, Josep, Enrique, Ferran, Manuel, Josep Manuel, Lluís, Cristina, Anna, Albert, Sílvia, Saya, Fina, Maria Dolors: moltes gràcies per la confiança! Aquestes són algunes de les opinions que m’heu fet arribar:

«Ha estat una manera molt fàcil i entretinguda d’aprendre conceptes bàsics com “tema”, “personatge”,… Les petites històries que hem escrit, tots a partir de les mateixes indicacions, han estat sorprenentment diferents entre si. Aquest curs ha aconseguit que escrivís textos que no m’hauria imaginat mai.» (Sílvia S.)

«M’ha agradat la teoria, els disparadors creatius, el privilegi de l’audiència, la possibilitat de llegir el propi relat i escoltar i llegir el dels companys. En resum: una bella experiència que enyoraré.» (Saya S.)

«Molt ben estructurat, molt ben explicat i amb un molt bon equilibri entre teoria i pràctica. He gaudit molt i m’ha passat volant! Per primer cop he escrit (poquet…) ficció amb una actitud crítica. M’ha agradat molt compartir-ho amb tu i els companys. Però s’ha acabat tan ràpid… Gràcies i fins aviat!» (Albert S.)

«M’ha agradat la dinàmica equilibradament activa de la classe amb alegria, atenció, comprensió i ofici. Després de temps tipa de classes avorrides i amb una didàctica que a mi no m’agradava, m’has fet reviure i revifar les ganes d’escriure.» (Anna R.)

Espero que ens puguem retrobar ben aviat! Us avisarem quan obrim un taller de «Vitamines d’escriptura» de nivell avançat: ens han quedat un munt de «píndoles» per investigar! :D

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.