Blog

20240314-VullEscriure-Marato_escriptura_2024-Pasqua-Sant_Joan-Festa_Major

Marató d’Escriptura «12×50 – De Pasqua a Sant Joan!»

La 12a temporada de VullEscriure.cat està arribant a la seva fi (quines ganes que sigui el 20 d’abril per veure’ns a la trobada que hem organitzat a la Biblioteca Pilarin Bayés de Vic!). Abans, però, ens vau demanar que organitzéssim alguna proposta per seguir escrivint… I els vostres desitjos són ordres!

Us presentem la Marató d’Escriptura «12×50 – De Pasqua a Sant Joan!»

Una marató d’escriptura inspirada en cançons plenes d’energia i en festes que són orgull i estendard de diversos pobles i ciutats (així, a més a més d’inspirar-vos, descobrireu un munt d’excuses per sortir de casa al llarg de l’any, he, he).

Començarem el 4 d’abril (després de Setmana Santa) i podreu participar-hi fins el 26 de juny de 2024. Cada setmana publicarem una nova proposta per escriure textos de 50 paraules (així que qualsevol podrà participar-hi, per poc temps que tingui!) i tindreu accés exclusiu a un grup de Telegram pels participants de la Marató.

El 30 de juny, per celebrar el final de la marató, organitzarem una Jam Session online d’Escriptura en directe!

 • Entrega de diplomes (a tots els qui hàgiu completat la marató)
 • Propostes per escriure en directe (seguint les consignes que us anirem donant durant la sessió)
 • Pica-pica virtual (cadascú s’haurà de portar els seus snacks, he, he)
 • I l’oportunitat de veure’ns les cares per desitjar-nos un bon post Sant Joan!

A més a més, els qui us inscriviu ABANS de l’1 d’abril, tindreu l’oportunitat de formar part del podcast que gravarem després de Sant Joan, amb la lectura en veu alta d’una selecció dels textos escrits pels autors que hagin respost a tots els enunciats de la marató!

Us agradaria participar-hi? Feu clic AQUÍ per descobrir-ne tots els detalls i reservar la vostra plaça (inscripcions obertes fins al 23 d’abril de 2024).

20240308-Escoles_Gurb-Capsules_literaries-Masterclass_vitamines_escriptura-Alumnes_primaria

Vitamines d’Escriptura a les Escoles de Gurb!

Imagineu-vos la situació! Sou alumnes de primària, esteu a l’escola, els mestres us diuen que vindrà una escriptora a fer-vos un taller literari per preparar millor els textos que esteu escrivint per Sant Jordi…

… I, quan arriba el dia, descobriu que el taller és en realitat un «laboratori» i que, per aprendre a escriure, heu de dominar les «Vitamines d’Escriptura»!

«Benvinguts al Laboratori de les Històries Infinites de VullEscriure! A VullEscriure som un grup d’escriptors apassionats per les paraules i hem desxifrat el secret per crear milers d’històries (en un tancar i obrir d’ulls) gràcies a una fórmula única: les 6 Vitamines d’Escriptura Essencials.

 • Tenim un problema, però: per protegir el nostre secret, vam tancar cada vitamina en un sobre amb un cadenat numèric… i n’hem oblidat la combinació.
 • Ens vam escriure unes pistes, però també hem oblidat com interpretar-les.
 • M’han dit, però, que vosaltres sou experts desxifradors.
 • Necessito la vostra ajuda: si m’ajudeu a resoldre tots els enigmes, jo us ensenyaré com podem escriure una història entre tots en menys de 50 minuts. Tracte fet?»

Aquesta és l’experiència que han viscut aquesta setmana els alumnes de primària de les Escoles de Gurb! Durant una hora (i gràcies a la seva perícia desxifrant enigmes i obrint cadenats) cada grup, des de 3r fins a 6è, ha pogut experimentar amb les vitamines essencials i aprendre a crear històries del no-res. Una experiència inoblidable gràcies a la qual han sorgit relats extraordinaris!

Gràcies, Escoles de Gurb i Ajuntament de Gurb, per convidar-nos. Bona escriptura i bon Sant Jordi!

VullEscriure-Llibre_Sant_Jordi_2024-Targeto-Concurs

20 d’abril a Vic: Trobada + Concurs!

Ja ho tenim tot a punt per la trobada del 20 d’abril a la Biblioteca Pilarin Bayés de Vic!

Per celebrar la publicació del Llibre de Sant Jordi 2024 de VullEscriure (i el 12è aniversari de la web!), hem organitzat un joc obert a tothom qui hi vulgui participar: un Kahoot sobre 10 obres de la literatura universal. Sereu capaços d’endevinar totes les respostes? Veniu a jugar!

Després de mesos d’escriure sense descans, hem preparat una activitat completament diferent: un concurs! Un concurs per jugar a endevinar com continuen 10 fragments d’obres de la literatura universal que us llegirem durant la trobada. Amb premi sorpresa pel guanyador!

Us esperem el 20 d’abril a 2/4 de 12 del migdia. L’entrada és gratuïta, però l’aforament és limitat. Reserveu la vostra plaça enviant un correu electrònic a vullescriure(a)vullescriure.cat. Ens llegim!

20240201-VullEscriure-Escriu_Crida_209-Clara_Lemlich-Sindicalista_Estats_Units-8M-Feminisme-Revolucio_Russia

Clara Lemlich / 8M (Dones treballadores – EEUU / Rússia, s. XX)

Bona nit, escriptors i escriptores! Última Crida de la 12a temporada! El 8 de març se celebra el Dia de la Dona, però sabeu per què es va escollir aquest dia en concret? Acompanyeu-nos en aquest viatge per descobrir quina relació té el 8M i Clara Lemlich, una sindicalista nord-americana, amb l’esclat de la Revolució Russa de 1917!

A VullEscriure.cat trobareu l’enunciat de l’última Crida de la 12a temporada! Teniu fins dimecres de la setmana que ve per escriure i publicar el vostre relat.

Gràcies per acompanyar-nos i per participar en la 12a temporada de VullEscriure: ha estat un plaer llegir-vos durant tots aquests mesos! Estigueu pendents de la web: les Crides s’han acabat, però ben aviat començarem amb l’edició del llibre de Sant Jordi d’aquest any!

Moltes gràcies a tots i fins ben aviat, escriptors i escriptores de VullEscriure! Ens llegim!

20240125-VullEscriure-Escriu_Crida_208-Ching_Shih-Reina_pirates-Xina

Ching Shih (Pirata – Xina, s. XVIII-XIX)

Bona nit, escriptors i escriptores! Sabeu qui va ser el pirata més gran de tots els temps? Més que Drake, més que Morgan i més que Barba Negra? Una dona! Aquesta és la història de Ching Shih, dels segles XVIII-XIX, la reina dels pirates que va aconseguir posar contra les cordes al totpoderós imperi xinès!

A VullEscriure.cat trobareu l’enunciat de la Crida d’aquesta setmana. Teniu fins dimecres de la setmana que ve, al punt de la mitjanit, per escriure i publicar el vostre relat. Bona setmana i bona escriptura. Ens llegim!

Razia (Sultà – Delhi / Índia, s. XIII)

Bona nit, escriptors i escriptores! Tots hem sentit a parlar dels sultans de l’Índia, però ho sabíeu que, el segle XIII, hi va haver un sultà «dona»? Acompanyeu-nos per descobrir la història de Razia, la primera i única dona governant musulmana de la història de l’Índia!

A VullEscriure.cat trobareu l’enunciat de la Crida d’aquesta setmana. Teniu fins dimecres de la setmana que ve, al punt de la mitjanit, per escriure i publicar el vostre relat. Bona setmana i bona escriptura. Ens llegim! #VullEscriure

20240111-VullEscriure-Escriu_Crida_206-Cleopatra_VII-Faraona_Egipte

Cleòpatra VII (Faraona – Egipte, s. I aC)

Bona nit, escriptors i escriptores! Tots hem sentit a parlar de Cleòpatra, la reina de les reines! Però us han explicat mai que sabia parlar tantes llengües que era com si gairebé pogués llegir QUALSEVOL pergamí de l’època, el què significava tenir a l’abast TOTS els coneixements del Món Antic? Aquesta és la història de Cleòpatra VII, l’última reina d’Egipte, del segle I aC!

A VullEscriure.cat trobareu l’enunciat de la Crida d’aquesta setmana. Teniu fins dimecres de la setmana que ve, al punt de la mitjanit, per escriure i publicar el vostre relat. Bona setmana i bona escriptura. Ens llegim!

Vitamines_escriptura-Teresa_Saborit-Logotip-VE_PLUS

VullEscriure Plus (Oferta EXCLUSIVA Reis 2024)

Vitamines_escriptura-Teresa_Saborit-Logotip-VE_PLUS

Estem d’aniversari: VullEscriure va néixer l’1 de gener de 2012 i acabem de fer 12 anys! Per molts anys, escriptors!

Per celebrar-ho com pertoca, hem decidit fer una pausa a les vacances per anunciar-vos les inscripcions en obert de «VullEscriure Plus – 12 Vitamines d’Escriptura», amb unes condicions ÚNIQUES durant aquesta setmana (per celebrar el 12è aniversari de la web i els Reis 2024)!

El millor REGAL de Reis 2025: un LLIBRE amb el TEU NOM com a AUTOR a la coberta (amb NOMÉS 9 mesos!)

T’agrada ESCRIURE, però…

 • No tens idees?
 • No tens temps?
 • No tens amb qui compartir-ho?
 • No saps si en saps?
 • No saps si en saps si en sabràs?

BENVINGUT a VullEscriure «Plus»!

Amb NOMÉS 9 MESOS aprendràs a reconèixer i a utilitzar les 12 VITAMINES d’escriptura que ja feien servir ARISTÒTIL, SHAKESPEARE i CERVANTES per donar vida als seus textos! Saber-les identificar et permetrà utilitzar-les millor: donaràs ales a la teva creativitat i guanyaràs CONFIANÇA com a escriptor!

VITAMINES ESSENCIALS – 6 passos que et permetran vèncer per sempre el pànic a la pàgina en blanc (encara que només puguis dedicar-hi 3 hores a la setmana)

 1. Vitamina «I» – La tècnica per poder escriure sempre que vulguis (encara que un dia no et sentis inspirat)
 2. Vitamina «C» – Els 3 únics ingredients que necessites perquè els lectors s’enganxin al teu relat (i no puguin deixar de llegir)
 3. Vitamina «P» – La clau de volta que farà que els lectors s’emocionin amb la teva història (encara que els parlis de robots, mofetes o extraterrestres)
 4. Vitamina «N» – Perquè és útil saber que tota història és, en realitat, un calidoscopi (i com treure’n el màxim partit)
 5. Vitamina «T» – El secret que s’amaga sota la superfície un text (o com crear relats inoblidables)
 6. Vitamina «O» – L’arma secreta que utilitzen els escriptors professionals per passar d’un text anodí a una obra mestra

VITAMINES PREMIUM – 6 eines que et permetran escriure com un professional (encara que el màxim que hagis escrit en els últims mesos sigui la llista de la compra)

 1. Vitamina «A» – Com aprendre a escalar muntanyes t’ajudarà a aconseguir el màxim impacte en els teus textos (i la pregunta que no pots deixar sense resposta)
 2. Vitamina «V» – Perquè hi ha històries que s’han escrit 1.000 cops (i perquè els lectors estan disposats a llegir-les 1.001)
 3. Vitamina «D» – Els 4 elements indispensables que formen un caràcter (i perquè no cal un interrogatori de tercer grau per crear un personatge)
 4. Vitamina «E» – El perill de deixar «forats» en una història (i com els omplirà el lector si tu calles)
 5. Vitamina «R» – Aprendre a portar la batuta com un director d’orquestra (i quan fa falta trencar la partitura)
 6. Vitamina «L» – Descobrir l’impacte d’una coma. I d’un punt. I de l’IEC (Institut d’Estudis Catalans)

A final de curs ESCRIUREM un LLIBRE de relats entre tots els escriptors del grup! Aprendràs que un RECULL no és la unió de textos dispersos, sinó que tots els relats que el conformen han de tenir un nexe comú que treballarem i construirem entre tots els participants. Un llibre que editarem i portarem a impremta perquè el puguis regalar a amics i familiars per Reis 2025!

Les classes s’impartiran per VIDEOCONFERÈNCIA, perquè puguis connectar-t’hi des de qualsevol punt del planeta! Aprendrem la teoria i els secrets de cada vitamina, descobrirem lectures il·lustratives, escriurem (escriurem des del primer dia!) i comentarem els textos escrits amb tot el grup. ESCRIURE és l’única manera d’aprendre a escriure! COMENTAR els textos dels companys és la millor fórmula per accelerar el procés!

Classes SETMANALS de 2 hores de durada. 70 HORES ONLINE i en DIRECTE, repartides en 35 sessions de gener a novembre (amb una pausa per Setmana Santa, el pont de maig, les vacances d’agost i la Diada).

A més a més:

 • Grup reduït (màxim 12 persones)
 • Possibilitat d’accedir a les gravacions de cada sessió (en cas de no haver-hi pogut assistir en directe o de voler repassar algun dels continguts)
 • Grup de Telegram exclusiu (accessible durant tot el 2024 + 4 mesos després d’haver acabat el curs; fins el Sant Jordi de 2025)
 • 2 exemplars del llibre que es publicarà a final de curs
 • Novembre 2024 – Masterclass online «Els secrets del món editorial – He escrit un text… I ara què?»
 • Desembre 2024 – Trobada presencial: Matinal de Creativitat + Presentació llibre escrit pels escriptors del curs + Regal sorpresa

GARANTIA de satisfacció de 15 dies naturals (un cop iniciat el curs): si durant aquest període decideixes que el curs no s’ajusta al que estaves buscant, et retornarem el 100% de l’import pagat.

Cansat de textos anodins? Fart de ser vençut pel full en blanc? Aprofita l’oferta de Reis 2024 per inscriure’t amb unes condicions ÚNIQUES: fes clic AQUÍ per descobrir tots els secrets de VullEscriure «Plus» i dona vitamines a les teves històries!

20231221-VullEscriure-Escriu_Crida_205-Papessa_Joana-Joan_VIII-Papa_Roma

Papessa Joana (Papa de Roma – Roma, s. IX)

Bona nit, escriptors i escriptores! Hi ha esferes de la nostra societat que, encara avui en dia, són territori 100% d’homes i en el qual les dones continuen vetades: per exemple, ser Papa de Roma. Però… I si us digués que corre la llegenda que, en plena Edat Mitjana, hi va haver una papessa? Aquesta és la història de la Papessa Joana, a la Roma del segle IX!

A VullEscriure.cat trobareu l’enunciat de la Crida d’aquesta setmana, l’última d’aquest 2023. Teniu fins el dimecres 10 de gener, al punt de la mitjanit, per escriure i publicar el vostre relat. Bones festes i bona escriptura. Bon Nadal, bon Sant Esteve, bons Sants Innocents, bon any nou i bons Reis! Ens llegim el 2024!

20231214-VullEscriure-Escriu_Crida_204-Amelia_Earhart-Pilot_avio_Estats_Units

Amelia Earhart (Pilot d’avions – EEUU, s. XX)

Bona nit, escriptors i escriptores! Imagineu-vos que sou pilots d’avió a principis del segle XX, en una època en què era necessari aterrar cada poques hores per poder reomplir el dipòsit de combustible. Us atreviríeu a donar la volta al món per l’equador del planeta? Acompanyeu-nos en aquest viatge per descobrir les aventures de la pilot Amelia Earhart, dels Estats Units!

A VullEscriure.cat trobareu l’enunciat de la Crida d’aquesta setmana. Teniu fins dimecres de la setmana que ve, al punt de la mitjanit, per escriure i publicar el vostre relat. Bona setmana i bona escriptura. Ens llegim!