Blog

20240918-VullEscriure-Temporada13-Teresa_Saborit-Escriptora

13a Temporada de VullEscriure.cat – Inscripcions OBERTES!

Vols escriure, PERÒ…

  • … PERÒ no tens temps?
  • … PERÒ no tens idees?
  • … PERÒ no tens amb qui compartir-ho?
  • … PERÒ no saps si en saps?
  • … PERÒ no saps si saps si saps si saps si saps si saps si saps si en saps?
  • … PERÒ creus que mai no veuràs els teus textos publicats en un llibre?

BENVINGUT/DA A VULLESCRIURE.CAT!

Benvingut/da a la web dels escriptors «però»! La web dels escriptors a qui apassiona l’escriptura, PERÒ sempre acaben trobant l’excusa perfecta per no teclejar ni una lletra (hehe).

Sí, sí, ho has llegit bé: «EXCUSES».

«Excuses» que a vegades amaguen una por aterridora a la pàgina en blanc. I és normal tenir por (tots en tenim; tots n’hem tingut!), però no pots permetre que les pors siguin més grans que els teus somnis. Et mereixes ser feliç! Et mereixes demostrar-te a tu mateix que ets més valent que 90 grams de cel·lulosa comprimida!

Et mereixes recuperar les ganes, l’alegria i la il·lusió del primer text que vas escriure, quan encara no existien les excuses ni el pànic a la pàgina en blanc. Te’n recordes, d’aquella primera història? No va ser una experiència extraordinària? No vas acabar d’escriure-la amb ganes que la llegís tot el món? No et bategava el cor a mil revolucions per minut, sabent que «allò» ho havies creat tu, des del no-res? Ha arribat l’hora de recuperar aquelles sensacions meravelloses!

A VullEscriure t’hem preparat un programa complet per trencar amb tots els mites que t’impedeixen avançar!

  • Recuperaràs la il·lusió per l’escriptura!
  • Guanyaràs constància! Guanyaràs confiança i múscul creatiu!
  • Coneixeràs un grup d’escriptors meravellosos!
  • Milloraràs sense adonar-te’n: els intercanvis de comentaris et permetran veure els teus propis textos des de nous punts de vista i aprendre dels companys!
  • Tindràs la possibilitat de participar en un llibre que publicarem per Sant Jordi!
  • Venceràs per sempre més el pànic a la pàgina en blanc!

VullEscriure.cat va néixer l’1 de gener del 2012 (fa més de 10 anys!) i des de llavors no hem deixat de proposar-vos idees, propostes i projectes per animar-vos a escriure! Som un portal de creació literària en català. Som un grup d’escriptura virtual. Entre tots hem escrit més d’1 milió i mig de paraules!

Alguns dels escriptors que van participar en la web en el passat són avui autors publicats! Saps per què? Perquè no van deixar mai d’escriure. Perquè continuen escrivint avui en dia. Perquè com més escrius, més possibilitats tens d’aprendre i millorar. Perquè l’única pàgina que no es pot millorar és la pàgina en blanc!

Vols deixar de ser un escriptor/a «però» i convertir-te en una escriptor/a «de debò» (que escriu)?

Fes clic AQUÍ per descobrir-ne tots els DETALLS!
(Inscripcions obertes fins al 30 de setembre de 2024)

20240908-VullEscriure-Temporada13-Teresa_Saborit-Repte5x5

Benvingut/da al Repte 5×5 (escriure 5 textos en només 5 dies!)

Benvingut/da a la 13a temporada de VullEscriure!

Esperem que hagis tingut un molt bon estiu i unes molt bones vacances! Nosaltres hem aprofitat la pausa estival per preparar un munt de novetats per la nova temporada que està a punt de començar. Entre elles, un petit repte d’escriptura que hem preparat per aquest setembre: el Repte 5×5 (escriure 5 relats en només 5 dies!)

Recupera les ganes i la il·lusió per escriure mentre comparteixes la teva passió amb un grup d’escriptors meravellosos!

El repte començarà el dilluns 16 de setembre de 2024:

  • Del dilluns 16 al divendres 20 cada dia, a les 8 del vespre, un nou enunciat per escriure un text (que podràs publicar a la web fins al dissabte 21 a la mitjanit).
  • El diumenge 22 al vespre: sessió online en DIRECTE per fer públics els noms dels autors que hagin superat el repte i respondre qualsevol dubte que tinguis sobre el món de l’escriptura!

A més a més, si reserves ARA la teva plaça:

  • Grup de Telegram exclusiu pels escriptors inscrits al Repte 5×5.
  • Vídeos diaris amb els quals t’animarem a superar el repte!
  • Diploma honorífic per a tots els escriptors que supereu el repte i que us enviarem per correu electrònic per acreditar la vostra gesta. A més a més, junt amb el diploma també guanyaràs la possibilitat de poder-te inscriure a la 13a temporada de VullEscriure amb unes condicions úniques, exclusives pels guanyadors del Repte 5×5!

Esperem que la proposta et faci tanta il·lusió com a nosaltres! Fes clic AQUÍ per descobrir-ne tots els detalls. Ens llegim!

20240711-Gravacio_podcast_VullEscriure-Biblioteca_Pilarin_Bayes_Vic

Benvinguts al pòdcast de VullEscriure.cat!

Benvinguts al pòdcast de VullEscriure.cat! VullEscriure.cat, la web dels escriptors «però»: aquells escriptors que diuen que els encanta escriure «però»… sempre acaben trobant l’excusa perfecta per no teclejar ni una lletra. Vols deixar de ser un escriptor «però»? Vols convertir-te en un escriptor «de debò» (és a dir, en un escriptor que escriu)? Apunta’t a VullEscriure.cat!

Això és el que van fer els escriptors que aquesta primavera han participat a la Marató d’Escriptura «12×50 – De Pasqua a Sant Joan!», amb propostes setmanals per escriure textos de 50 paraules inspirats per cançons i festes tradicionals de tot el país!

Durant 12 setmanes, aquests escriptors increïbles han escrit 356 relats i han demostrat una perseverança de pedra picada, responent a tots els enunciats que els hem proposat setmana rere setmana. Des d’aquí: Moltes felicitats per la constància!

Avui, a mode d’homenatge, fem una pausa a les vacances per fer-vos un anunci que ens va molta il·lusió de compartir: ja teniu a la vostra disposició el pòdcast de VullEscriure amb la lectura en veu alta d’una selecció dels textos escrits durant la Marató d’Escriptura d’aquesta primavera!

Gràcies xpastorp, Xavier O., Versus_perduts, Rous, RosaP, otneina, NewJo23, Montserrat de Girona, MonntseMarObert, MeriTxell MaGrana, XusMas, Maria Josep Figueras, Maria josep, Magda Ferré Serrà, Lisalzina, Leman, Laura, immalopez, Iceberg, Glòria Pera, Gemma, Farners, Eskali55, dolorsclota, CCM_Cristina, Carme, Boira, Barbamama, Alba per compartir els vostres relats amb nosaltres!

Feu clic al play que trobareu al final d’aquest post o en aquest enllaç: https://soundcloud.com/teresa-saborit/vullescriure-marato-escriptura-primavera-2024-12×50-de-pasqua-a-sant-joan

Bones vacances i bon estiu!

Ens llegim!

20240620-VullEscriure-Trobada_escriptors-Biblioteca_Pilarin_Bayes_Vic-Llibre_Sant_Jordi

Trobada d’escriptors de la 12a temporada de VullEscriure!

Tenim notícies fresques! Per fi podem compartir amb tots vosaltres el vídeo amb el resum de la trobada de VullEscriure del passat 20 d’abril a la Biblioteca Pilarin Bayés de Vic. En el vídeo podreu reviure:

  • La presentació del llibre de Sant Jordi 2024 (i de tots els autors participants!)
  • El Kahoot sobre obres de la literatura universal
  • I el tradicional (i caòtic, hehe) intercanvi de dedicatòries i signatures!

Va ser una alegria retrobar-nos amb cares ja conegudes i desvirtualitzar-nos amb els qui encara no ens coneixíem. Mil gràcies per convertir l’acte en un esdeveniment increïble!

Moltes gràcies, Ingrid Ferrer, per immortalitzar la trobada d’una forma tan meravellosa. I moltíssimes gràcies, Jordi Vilarrodà, per mencionar la trobada en el9nou! Una abraçada molt gran a tots aquells qui no ens vau poder acompanyar. Esperem que a la següent puguem ser-hi tots!

20240617-Premis_literaris_Gurb-Joc_literari

Un honor haver pogut presentar un any més l’acte d’entrega dels Premis Literaris de Gurb!

Un plaer i un honor haver pogut presentar un any més l’acte d’entrega dels Premis Literaris de Gurb!

  • Moltes felicitats als guanyadors de cada categoria, als premiats amb un accèssit i al guanyador del Kahoot.
  • Moltes felicitats a tots els professors que van animar els alumnes a participar en les categories de joves.
  • Gràcies Ajuntament de Gurb per la confiança, en especial a l’alcalde, Josep Casassas, i a la regidora de Cultura i Festes, Montse Parareda (mil gràcies Víctor Pallàs i Laura Verdaguer per la complicitat i paciència).

Aquesta ha estat la 36a edició dels premis, els segons més antics d’Osona! Gràcies el9nou per fer-vos-en ressò. Per molts anys plens de lletres!

20240423-Sant_Jordi-Esmorzar_escriptors_Gurb_Catalunya_Central-Canal_Taronja-9TV-El9nou-Radio_Territori_17

Moltes gràcies, El9TV, Canal Taronja i Territori 17, per fer-vos ressò de l’esmorzar d’escriptors de la Catalunya Central a Gurb!

Com ja és tradició, i per tercer any consecutiu (com ja avançava l’article publicat a el9nou fa unes setmanes), la diada de Sant Jordi ha començat amb el tradicional esmorzar d’escriptors organitzat per l’Ajuntament de Gurb, aquest any conjuntament amb els Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Catalunya Central i ampliat a tots els escriptors de la Catalunya Central.

Quin goig veure com aquest petit acte cada dia es fa més gran!

Aquest any, la trobada ha començat amb un kahoot sobre curiositats d’escriptors de tot el món i de tots els temps que hem tingut l’honor de poder dinamitzar. Gràcies, Josep Casassas, alcalde de Gurb, i Montse Parareda, regidora de Cultura i Festes, per la confiança.

I després, l’esmorzar en si, amb l’oportunitat de retrobar-nos amb escriptors ja coneguts i fer noves coneixences. Quant de talent que hi ha a la Catalunya Central i quin munt d’autors interessants!

Moltes gràcies El9TV, Canal Taronja i Territori 17, per fer-vos ressò de l’esmorzar d’escriptors de la Catalunya Central a Gurb! Esperem que tots hàgiu tingut un molt bon Sant Jordi!

20240314-VullEscriure-Marato_escriptura_2024-Pasqua-Sant_Joan-Festa_Major

Marató d’Escriptura «12×50 – De Pasqua a Sant Joan!»

La 12a temporada de VullEscriure.cat està arribant a la seva fi (quines ganes que sigui el 20 d’abril per veure’ns a la trobada que hem organitzat a la Biblioteca Pilarin Bayés de Vic!). Abans, però, ens vau demanar que organitzéssim alguna proposta per seguir escrivint… I els vostres desitjos són ordres!

Us presentem la Marató d’Escriptura «12×50 – De Pasqua a Sant Joan!»

Una marató d’escriptura inspirada en cançons plenes d’energia i en festes que són orgull i estendard de diversos pobles i ciutats (així, a més a més d’inspirar-vos, descobrireu un munt d’excuses per sortir de casa al llarg de l’any, he, he).

Començarem el 4 d’abril (després de Setmana Santa) i podreu participar-hi fins el 26 de juny de 2024. Cada setmana publicarem una nova proposta per escriure textos de 50 paraules (així que qualsevol podrà participar-hi, per poc temps que tingui!) i tindreu accés exclusiu a un grup de Telegram pels participants de la Marató.

El 30 de juny, per celebrar el final de la marató, organitzarem una Jam Session online d’Escriptura en directe!

  • Entrega de diplomes (a tots els qui hàgiu completat la marató)
  • Propostes per escriure en directe (seguint les consignes que us anirem donant durant la sessió)
  • Pica-pica virtual (cadascú s’haurà de portar els seus snacks, he, he)
  • I l’oportunitat de veure’ns les cares per desitjar-nos un bon post Sant Joan!

A més a més, els qui us inscriviu ABANS de l’1 d’abril, tindreu l’oportunitat de formar part del podcast que gravarem després de Sant Joan, amb la lectura en veu alta d’una selecció dels textos escrits pels autors que hagin respost a tots els enunciats de la marató!

Us agradaria participar-hi? Feu clic AQUÍ per descobrir-ne tots els detalls i reservar la vostra plaça (inscripcions obertes fins al 23 d’abril de 2024).

20240308-Escoles_Gurb-Capsules_literaries-Masterclass_vitamines_escriptura-Alumnes_primaria

Vitamines d’Escriptura a les Escoles de Gurb!

Imagineu-vos la situació! Sou alumnes de primària, esteu a l’escola, els mestres us diuen que vindrà una escriptora a fer-vos un taller literari per preparar millor els textos que esteu escrivint per Sant Jordi…

… I, quan arriba el dia, descobriu que el taller és en realitat un «laboratori» i que, per aprendre a escriure, heu de dominar les «Vitamines d’Escriptura»!

«Benvinguts al Laboratori de les Històries Infinites de VullEscriure! A VullEscriure som un grup d’escriptors apassionats per les paraules i hem desxifrat el secret per crear milers d’històries (en un tancar i obrir d’ulls) gràcies a una fórmula única: les 6 Vitamines d’Escriptura Essencials.

  • Tenim un problema, però: per protegir el nostre secret, vam tancar cada vitamina en un sobre amb un cadenat numèric… i n’hem oblidat la combinació.
  • Ens vam escriure unes pistes, però també hem oblidat com interpretar-les.
  • M’han dit, però, que vosaltres sou experts desxifradors.
  • Necessito la vostra ajuda: si m’ajudeu a resoldre tots els enigmes, jo us ensenyaré com podem escriure una història entre tots en menys de 50 minuts. Tracte fet?»

Aquesta és l’experiència que han viscut aquesta setmana els alumnes de primària de les Escoles de Gurb! Durant una hora (i gràcies a la seva perícia desxifrant enigmes i obrint cadenats) cada grup, des de 3r fins a 6è, ha pogut experimentar amb les vitamines essencials i aprendre a crear històries del no-res. Una experiència inoblidable gràcies a la qual han sorgit relats extraordinaris!

Gràcies, Escoles de Gurb i Ajuntament de Gurb, per convidar-nos. Bona escriptura i bon Sant Jordi!

VullEscriure-Llibre_Sant_Jordi_2024-Targeto-Concurs

20 d’abril a Vic: Trobada + Concurs!

Ja ho tenim tot a punt per la trobada del 20 d’abril a la Biblioteca Pilarin Bayés de Vic!

Per celebrar la publicació del Llibre de Sant Jordi 2024 de VullEscriure (i el 12è aniversari de la web!), hem organitzat un joc obert a tothom qui hi vulgui participar: un Kahoot sobre 10 obres de la literatura universal. Sereu capaços d’endevinar totes les respostes? Veniu a jugar!

Després de mesos d’escriure sense descans, hem preparat una activitat completament diferent: un concurs! Un concurs per jugar a endevinar com continuen 10 fragments d’obres de la literatura universal que us llegirem durant la trobada. Amb premi sorpresa pel guanyador!

Us esperem el 20 d’abril a 2/4 de 12 del migdia. L’entrada és gratuïta, però l’aforament és limitat. Reserveu la vostra plaça enviant un correu electrònic a vullescriure(a)vullescriure.cat. Ens llegim!

20240201-VullEscriure-Escriu_Crida_209-Clara_Lemlich-Sindicalista_Estats_Units-8M-Feminisme-Revolucio_Russia

Clara Lemlich / 8M (Dones treballadores – EEUU / Rússia, s. XX)

Bona nit, escriptors i escriptores! Última Crida de la 12a temporada! El 8 de març se celebra el Dia de la Dona, però sabeu per què es va escollir aquest dia en concret? Acompanyeu-nos en aquest viatge per descobrir quina relació té el 8M i Clara Lemlich, una sindicalista nord-americana, amb l’esclat de la Revolució Russa de 1917!

A VullEscriure.cat trobareu l’enunciat de l’última Crida de la 12a temporada! Teniu fins dimecres de la setmana que ve per escriure i publicar el vostre relat.

Gràcies per acompanyar-nos i per participar en la 12a temporada de VullEscriure: ha estat un plaer llegir-vos durant tots aquests mesos! Estigueu pendents de la web: les Crides s’han acabat, però ben aviat començarem amb l’edició del llibre de Sant Jordi d’aquest any!

Moltes gràcies a tots i fins ben aviat, escriptors i escriptores de VullEscriure! Ens llegim!