Lletres al Parlament – Sant Jordi 2019

Comença a ser una tradició iniciar els actes de la diada de Sant Jordi participant en la lectura organitzada pel Parlament de Catalunya «Lletres al Parlament» (moltes gràcies per convidar-me un any més!).

Aquest any, l’acte ha servit d’homenatge a un llistat paritari d’autors que enguany celebren el centenari: Caterina Albert, Joan Brossa, la Colla de Sabadell (Francesc Trabal, Joan Oliver, Armand Obiols), Simona Gay, Dolors Monserdà, Teresa Pàmies i Maria Antònia Salvà.

El text que he tingut l’honor de llegir ha estat un fragment de L’home que es va perdre, de 1929, de Francesc Trabal:

«—¿I si la tornés a perdre?

Ja està. Com una bala, inesperadament, inconscientment, sense control, la idea havia sortit i ara flotava per l’espai majestuosament i bella com una bomba de colors, que esclata així que una agulla la toca, com la rialla en què Frederic esclatà tot sol, foll davant la monstruositat temptadora que acabava de veure inflar davant seu:

¿I si la tornés a perdre? ¿I si perdés un altra cosa? I si perdés altres coses? Perdre, perdre, PERDRE! I després, trobar-ho. Trobar-ho tot. Perdre i trobar! Inaudit! Arravatador! Ultraatraient! Perdre i trobar! ¿Qui deia que el món és pesat i trist? Perdre i trobar, quin goig de vida, quina meravella aquest món nostre, quina felicitat de viure i viure perdent i trobant coses! ¿Què puc perdre ara?»

Un goig haver tingut l’oportunitat de participar de nou en aquest acte que cada any se celebra als jardins de la biblioteca del Parlament per homenatjar les lletres. Com ha dit la Consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga: «El Parlament és, i ha de ser, la casa de la paraula». Per molts anys puguem celebrar actes com aquest. Feliç Sant Jordi!

20190414-Lletres_al_Parlament-Sant_Jordi-Colla_Sabadell-Francesc_Trabal-Teresa_Saborit_escriptora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.