Gurb homenatja Josep Baranera

20211201-Homenatge_Josep_Baranera-Teatre-Ajuntament_Gurb-Festa_Major

«Bona nit, gurbetans i gurbetanes! Benvinguts a l’homenatge en record del nostre veí, en Josep Baranera, més conegut com en Pep de Can Violi: “per la seva passió pel teatre, pel poble i pel país”, tal com diu en la placa que s’ha instal·lat a l’entrada del teatre i que l’alcalde, en Josep Casassas, i la regidora de cultura, la Montse Parareda, inauguraran d’aquí a pocs minuts acompanyats per la família d’en Pep, amics i veïns. En Pep era un enamorat del teatre i som al Teatre de l’Esperança. Quin millor homenatge que llegir aquesta glossa com si fos una obra de teatre escrita en el seu honor? (…)»

Així començava la glossa que ahir a la nit, 30 de novembre, va servir per iniciar l’acte d’homenatge a en Josep Baranera i cloure els actes de la Festa Major de Gurb d’aquest any.

Actor, director de teatre, pagès i amb un compromís ferri amb el poble, el país i la llengua catalana, en Pep de Can Violí va ser ahir recordat per amics, veïns i família en un acte d’homenatge al Teatre del Molí de l’Esperança, després de la tradicional representació de Festa Major del grup de teatre de Gurb, com ell mateix deia: «per Sant Andreu, al matí missa i a la tarda teatre». L’acte es va cloure amb la inauguració d’una placa instal·lada en la seva memòria al vestíbul del teatre, últim acte d’una Festa Major que, després de dos anys de pandèmia, va recuperar bona part de l’antiga normalitat.

Un honor haver pogut col·laborar en un acte tan entranyable participant en la redacció de la glossa que ahir va ser llegida al teatre. Un plaer haver tingut l’oportunitat de conèixer un grup de gent meravellosa que van tenir la bondat de compartir amb mi un gavadal d’anècdotes viscudes amb en Josep Baranera. Can Violi ja no existeix, però el record que el seu hereu va plantar, en la memòria de tots aquells qui el van conèixer i estimar, perdura i perdurarà. Llarga vida a la terra, llarga vida al teatre i bona Festa Major!

* * *

ACTUALITZACIÓ – Recull de premsa:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.