Quins són els premis literaris més antics de la comarca d’Osona?

20220619-Entrega_premis_literaris_Gurb_Osona-Bingo_frases_finals

Quins són els premis literaris més antics d’Osona? Aquesta és una de les preguntes que va planar sobre la cerimònia d’entrega dels XXXIV Premis Literaris de Gurb que es va celebrar ahir a la tarda al Teatre del Molí de l’Esperança. Calldetenes està al capdavant, amb 42 edicions? Taradell seria medalla de bronze, que enguany ha commemorat el 20è aniversari? Si les dades són correctes… Gurb seria medalla de plata, ja que l’any que ve en farà 35?

El que és segur és que Gurb i Osona (i Catalunya en general) és terra d’escriptors! Amb obres premiades d’altíssima qualitat literària i una participació que no fa més que superar-se any rere any. Quina feinada que té el jurat per decidir els guanyadors de cada edició!

Des dels més petits fins als més grans, ahir tots els premiats van poder gaudir del seu més que merescut homenatge: una lectura en veu alta d’un fragment dels seus textos, una entrevista a peu d’escenari per conèixer-los una mica millor, un homenatge a les escoles / instituts que cada any animen els seus alumnes a participar en el certamen… I un bingo de frases finals!

Sí, sí, ho heu llegit bé: un «bingo». Un bingo amb la peculiaritat que en els cartons, en lloc de números, hi havia frases: frases extretes dels textos premiats i que vam anar «cantant» des de l’escenari a mesura que llegíem en veu alta fragments dels textos guanyadors. Un bingo que no es va cantar fins a l’últim moment! Hauríeu d’haver vist els nervis que hi havia a la platea (hehe).

20220619-Entrega_premis_literaris_Gurb_Osona-Bingo_frases_finals-Cartons_Parroquies

Adjuntes trobareu algunes imatges de la nit: la Montse Parareda, regidora de Cultura i Festes de Gurb, que va donar la benvinguda als assistents i va llegir el veredicte dels jurats; en Víctor Pallàs, escriptor i filòleg, entrevistant els guanyadors de totes les categories; en Josep Casassas, alcalde de Gurb, cloent l’acte; la Laura Verdaguer, Tècnica de Joventut de Gurb, controlant amb mestratge tots els aspectes tècnics de l’acte; i una servidora, Teresa Saborit, que vaig dinamitzar el bingo i vaig llegir en veu alta fragments dels relats i poemes guanyadors.

Moltes felicitats, un cop més, als guanyadors dels premis literaris (i del bingo de frases finals!). Esperem poder retrobar-nos l’any vinent per commemorar els 35 anys del guardó (com va dir l’alcalde: tornarem!). Moltes gràcies a l’Ajuntament per confiar en mi, un any més, per aportar el meu granet de sorra en una vetllada literària extraordinària. Per molts anys semblants obres!

* * *

RECULL DE PREMSA:

20220619-Entrega_premis_literaris_Gurb_Osona-Bingo_frases_finals-Presentacio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.