IGTour de «Casus Belli»!

20220520-Casus_Belli-IGTour-BookTour-Bookstagrammers-Instagrammers-Rateta_biblioteca-Nuria_Martinez-Mariona_Arabia_Meyonbook-Lauravilarn-Mixa-Booktuber

Ja ens coneixeu… Ens agrada celebrar les alegries! I quina millor manera de celebrar l’arribada de la 2a edició de «Casus Belli» que amb una de les nostres «idees de bombera»? (hehe)

Una notícia així s’ha de CELEBRAR com es mereix! I celebrar-ho significa llançar la casa per la finestra. I la casa per la finestra significa… IGTour de «Casus Belli»!

◾️ Què és un «IGTour»?
Un IGTour és un llibre que se’n va de viatge per Instagram!
Durant un període de temps determinat, i seguint un calendari predefinit, el llibre fa parada en diversos comptes d’Instagram a on cada instagrammer publica, el dia que li ha estat assignat, una ressenya sobre el llibre en qüestió.

◾️ Quantes parades tindrà l’IGTour?
1) dimecres 15 de juny
2) dilluns 20 de juny
3) dissabte 25 de juny
4) dijous 30 de juny
5) dimarts 5 de juliol

◾️ Fa uns dies vam obrir una convocatòria a la xarxa per trobar 5 voluntaris que volguessin llegir i publicar una ressenya de la novel·la!
◽️ Requisit 1 – Tenir MOLTES GANES de LLEGIR el llibre! (és una novel·la curta que es llegeix en una tarda, hi hi)
◽️ Requisit 2 – Tenir un compte d’Instagram a on publiquis RESSENYES de forma habitual
◽️ Requisit 3 – Enviar un DM dient en quina de les 5 dates proposades t’aniria bé de participar en l’IGTour. Si la data que has escollit encara està lliure, i compleixes amb els requisits anteriors, rebràs un missatge de confirmació i ja seràs un lector oficial de l’IGTour: rebràs per correu una còpia gratuïta del llibre (durant la tercera setmana de maig) i seràs una de les primeres persones a tenir la 2a edició de llibre entre les mans!
◽️ Requisit 4 – Llegir el llibre i publicar-ne la ressenya a Instagram en la data escollida, utilitzant l’etiqueta #IGTourCasusBelli #CasusBelliLV (segur que ho haureu endevinat: la «LV» al final de l’última etiqueta significa «Llibreta Vermella»; és l’etiqueta oficial per la publicació de la 2a edicó de la novel·la, he he)

MOLT IMPORTANT! Si et compromets a publicar una ressenya en una data, és molt important que publiquis la ressenya en aquella DATA per no trencar la cadena. Ni abans ni després: AQUELL dia (hehe).

◾️ I avui ja podem presentar-vos a les 5 fantàstiques bookstagrammers que s’han apuntat a l’IGTour!

1a parada – 15/06/2022 – @rateta_de_biblioteca
La Rateta serà l’encarregada de publicar la primera ressenya de l’IGTour, el dimecres 15 de juny, i, tot i que no ens coneixem en persona, d’ella us en podem dir quatre coses:
▪️ La descripció del seu perfil: «📚 Entre llibres» (hi podria haver millor presentació?)
▪️ Que sospitem que li agrada la Mafalda (és la seva imatge de perfil!)
▪️ Que té un compte d’Instagram molt ben cuidat, a on combina ressenyes amb frases extretes de diverses lectures.
▪️ Que subscrivim al 100% una de les seves frases seleccionades: «Des que vaig descobrir els llibres i la biblioteca, per mi cada dia és Nadal» (Jean Fritz)

2a parada – 20/06/2022 – Núria Martínez (@magiadelsllibres)
La Núria serà l’encarregada de publicar la segona ressenya de l’IGTour, el dilluns 20 de juny. I què us podem dir d’ella?
▪️ Que li encanten els gats (i els llibres)
▪️ Que és comissària de Taradell Negre (el primer festival de novel·la negra d’Osona!)
▪️ Que té un blog «La màgia dels llibres» amb centenars de ressenyes publicades (des del 2014!)
▪️ Que una de les seves frases de capçalera és: «Qui estima els llibres i ha de viure’n lluny, de mica en mica va perdent l’ànima» (Care Santos)

3a parada – 25/06/2022 – Mariona Arabia (@meyonbook)
La Mariona serà l’encarregada de publicar la tercera ressenya de l’IGTour, el dissabte 25 de juny. Algunes coses que podeu descobrir d’ella:
▪️ Que és una enamorada de les paraules: només heu de fer un cop d’ull al seu Instagram per veure amb quina passió comparteix lectures i ressenyes!
▪️ Que fa poc va publicar la seva primera obra com a traductora: «Anna de les Teules Verdes» de Lucy Maud Montgomery (editat per Baula Editorial amb unes fantàstiques il·lustracions d’Antonio Lorente)
▪️ Que és la fundadora de Booktique Club de lectura (llibres vintage & club de lectura d’estiu i Nadal)
▪️ Que és filòloga, que té un Postgrau en Assessorament Lingüístic i Serveis Editorials i que col·labora en un munt d’iniciatives per encomanar la passió per la lectura i fomentar la cultura i el català: «les idees, els mons i els personatges de les novel·les catalanes no mereixen quedar-se acumulant pols a les llibreries i biblioteques»

4a parada – 30/06/2022 – Laura Vilar (@lauravilarn)
La Laura serà l’encarregada de publicar la quarta ressenya de l’IGTour, el dijous 30 de juny. I què us podem dir d’ella?
▪️ Que és una apassionada del teatre i col·labora amb TeatreBarcelona.com
▪️ Que publica fotos de postures de ioga que a nosaltres ens semblen gairebé impossibles (feu un cop d’ull a «l’hèlix»)
▪️ Que li agrada compartir lectures i llegeix de tot: infantil, teatre, novel·la…
▪️ Que la frase de capçalera del seu compte és: «La lectura és el ioga de la ment»

5a parada – 05/07/2022 – Mixa (@mixa_ql)
La Mixa serà l’encarregada de posar el punt i final a l’IGTour, el dimarts 5 de juliol, i d’ella us podem dir:
▪️ Que és la degana dels booktubers en llengua catalana (feu un cop d’ull al seu meravellós canal de YouTube, amb recomanacions lectores des del 2016!)
▪️ Que és prescriptora literària i dinamitzadora cultural: al seu blog «Paraula de Mixa» trobareu ressenyes, articles, relats i un munt de col·laboracions!
▪️ Que és presidenta de l’Associació de Joves Lectors Catalans
▪️ Que la frase de benvinguda al seu blog és: «M’encanta llegir perquè, tal i com deia l’astrofísic Carl Sagan…”L’escriptura és possiblement la més gran de totes les invencions humanes, vinculant gent que mai es va conèixer, ciutadans d’èpoques llunyanes. Els llibres trenquen les cadenes del temps. Un llibre és una prova de que els humans som capaços de fer màgia.”»

Podreu llegir totes les ressenyes a: www.teresasaborit.cat/blog ;)

Moltes gràcies a les 5 per apuntar-vos a l’IGTour! Moltes gràcies a tots per la vostra confiança!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Teresa Saborit – Escriptora (@teresasaborit_)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.