Sant Jordi + Twitter + Ràdio = #LletresdeRadio

 

 

Fa unes setmanes, ràdio Ona Digital Catalunya va organitzar el seu primer concurs de Sant Jordi i ho va fer de l’única manera que podia fer-ho una emissora amb vocació digital com ella: a través de twitter.

Un concurs literari inspirat en 15 llibres de 15 editorials diferents. Un concurs literari que unia, per primera vegada, ràdio, lletres i twitter, amb l’escriptura de tweetrelats (textos de 280 caràcters com a màxim), 24 hores de temps i una proposta nova cada dia. Un concurs en el qual, els millors textos, van ser locutats per ràdio Ona Digital el dia de Sant Jordi.

De l’1 al 15 d’abril, a les 8 del matí, ràdio Ona Digital va publicar cada dia una proposta per escriure al seu compte de twitter. A partir de llavors, els seguidors d’@OD_Catalunya van tenir, cada dia, 24 hores per escriure un tweetrelat que complís amb l’enunciat i publicar-lo a les xarxes amb l’etiqueta #LletresdeRadio.

– Enunciat 1: «Monstre» – Editorial Males Herbes
– Enunciat 2: «Conte» – Edicions del Pirata
– Enunciat 3: «Desig» – Enciclopèdia
– Enunciat 4: «Bastard» – Editorial Gregal
– Enunciat 5: «Senegal» – Saldonar
– Enunciat 6: «Cosidora» – Adesiara Editorial
– Enunciat 7: «Vaga» – Tigre de paper
– Enunciat 8: «Àngels» – Ara llibres / Amsterdam
– Enunciat 9: «Família» – Editorial Raig Verd
– Enunciat 10: «Veterinari» – Viena Edicions
– Enunciat 11: «Salut» – Cossetània Edicions
– Enunciat 12: «Actriu» – Rosa dels Vents
– Enunciat 13: «Catalunya» – Editorial Comanegra
– Enunciat 14: «Casa» – Pol·len Edicions
– Enunciat 15: «Pedres» – Godall Edicions

A partir del 16 d’abril, un jurat format per persones vinculades al món cultural i literari va valorar la qualitat de tots els tweetrelats rebuts i va seleccionar 10 finalistes i 1 guanyador. En el jurat: Oriol Capdevila (editor d’informatius d’Ona Digital Catalunya), Montse Ayats (editora d’Eumo Editorial i presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana) i una servidora, Teresa Saborit (escriptora, narradora oral, especialista en gamificació de projectes literaris i fundadora del portal de creació literària en català VullEscriure.cat).

Voleu escoltar els 10 tweetrelats finalistes? Feu clic als enllaços per recuperar-ne els podcasts:

– Finalista 1: @TorrasRoca
– Finalista 2: @codisil
– Finalista 3: @ArderiuSur
– Finalista 4: @Gina4224
– Finalista 5: @evailesllunes
– Finalista 6: @ArizonaDantes
– Finalista 7: @estevecamps
– Finalista 8: @SimarroF
– Finalista 9: @sala_to
– Finalista 10: @espilldaurat

– Guanyador: @ArizonaDantes

Aquest matí s’ha fet l’entrega del lot de llibres al guanyador: veient la fotografia que Ona Digital ha publicat al twitter, l’Alfons necessitarà ampliar la seva biblioteca per encabir-hi tanta lectura (hehe). Voleu llegir la resta de textos participants? Feu clic aquí per fer un cop d’ull al recull digital que Ona Digital ha publicat a la seva web ;)

Un plaer haver pogut col·laborar en la gamificació i el disseny d’aquest petit projecte literari que espero que vagi creixent any a any. Per Sant Jordi: twitter, lletres i ràdio. Per Sant Jordi: «Lletres de Ràdio»!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.